Een nieuwbouwwoning kopen,
er is vaak meer mogelijk
dan je denkt

Wist je dat er voor het kopen van een duurzame nieuwbouwwoning financiële regelingen bestaan? Kijk je goed naar deze financiële mogelijkheden dan kan het kostenplaatje van een woning er gunstiger uit komen te zien dan verwacht. Samen met partner Rabobank zet Van Wijnen, ontwikkelaar van Gerard Douplantsoen, de mogelijkheden voor je op een rij.

Duurzaamheidskorting
Een nieuwbouwhuis lijkt duurder dan een bestaande woning, maar in de praktijk kunnen de maandlasten vaak juist lager uitvallen. Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan heb je bijvoorbeeld meteen al een duurzame rentekorting over de hypotheekrente te pakken. Door het kopen van een duurzame woning bespaar je op energiekosten en op je maandelijkse hypotheeklasten, twee vliegen in een klap.

Extra lenen mogelijk
Ook andere regelingen kunnen de keuze voor een duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoning belonen. Bovenop het bedrag dat je op basis van je inkomen kunt lenen, mag je in sommige gevallen extra lenen. Koop je een nieuwbouwwoning met energieprestatiecoëfficiënt (EPC, de maat voor energiezuinigheid van je woning) van 0,6 of minder? Dan kun je je leencapaciteit op basis van je inkomen verhogen met maximaal 9.000 euro. Alle nieuwbouwwoningen gebouwd na 1 januari 2018 voldoen volgens de Rabobank aan dat criterium. Voor een Nul-op de-Meterwoning geldt zelfs een hypotheekverruiming van 25.000 euro. Om in aanmerking te komen voor de extra lening, moet je wel een toetsingsinkomen van minimaal 33.000 euro hebben.

Meerwerk meefinancieren
In Gerard Douplantsoen krijg je de mogelijkheid om je woning naar eigen smaak en voorkeuren in te delen. Meerwerkopties mag je tot 20 procent van de kosten buiten de aanneemsom meefinancieren in je hypotheeklening. Als je deze kosten verrekent in de maandlasten, blijkt ook hier meer mogelijk dan je denkt.

Het goede nieuws: meerwerk dat het volume van je huis vergroot, zoals een uitbouw of garage, telt niet mee voor bovengenoemde regeling van 20 procent. Afhankelijk van je inkomen, kun je deze aanpassingen zo vanuit je hypotheeklening financieren. Dan heb je dus nog 20 procent van de nieuwe vrij-op-naamprijs over voor woonwensen als ander sanitair of luxere tegels.

Offertetermijn 12 maanden
Doorgaans is een hypotheekofferte met renteaanbod 3 maanden geldig. Een hypotheekofferte van Rabobank heeft een geldigheidsduur van 6 maanden. Kies je voor een Rabobankhypotheeklening met zogenoemde plusvoorwaarden dan is de offerte zelfs 12 maanden geldig. Bij nieuwbouw kan zo’n ruime termijn belangrijk zijn. Je loopt minder risico dat de offerte voortijdig verloopt, doordat de planning van het nieuwbouwproject uitloopt. Verlengen van een hypotheekofferte brengt doorgaans kosten met zich mee: je moet opnieuw provisie betalen en mogelijk zelfs annuleringskosten. Teken je een hypotheekofferte bij Rabobank, dan kan je dat stress en financiële zorg besparen.

Hypotheeklening van 106 procent
Voor een woning mag je momenteel in principe 100 procent van de woningwaarde lenen. Goed om te weten: maak je gebruik van energiebesparende maatregelen dan is het mogelijk om meer te lenen, tot maximaal 106 procent van de marktwaarde van je woning afhankelijk van je inkomen. Je hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de voorwaarden en adviezen.

Meer weten? Vraag bij Rabobank direct een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

Hiervoor kunt u ook contact opnemen met Melanie Mellema, financieel adviseur van de Rabobank Heerhugowaard. Zij helpt u graag verder. U kunt haar bellen op telefoonnummer 06 30681707 of een e-mail sturen naar FinancieelAdvies@alkmaar.rabobank.nl

Natuurlijk kun je ook bij je eigen hypotheekaanbieder een lening afsluiten. Vraag de hypotheekadviseur dan naar de financiële mogelijkheden.

Belangstelling

Wil je niks missen van de ontwikkelingen rond Gerard Douplantsoen Heerhugowaard?
Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden